Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αμφιβάλλει η Σλοβακία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Αμφιβάλλει η Σλοβακία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Στην πιθανότητα μιας “συντεταγμένης χρεοκοπίας” της Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Ιβάν Μίκλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τσεχική εφημερίδα Λίντοβε Νόβινι.

“Αναμένουμε τώρα τα συμπεράσματα που θα βγάλουν οι επιθεωρητές του ΔΝΤ και της ΕΕ”, είπε ο Σλοβακός υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη έκθεση της τρόικας. “Αυτά θα μας χρησιμεύσουν ως βάση ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε με σαφήνεια εάν η θέση της Ελλάδας είναι υποστηρίξημη ή αν είναι αναπόφευκτη μια μερική χρεοκοπία και αν είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος σταθεροποίησης”, σημείωσε.

“Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η θέση της Αθήνας είναι μη βιώσιμη, θα πρέπει ταυτόχρονα να διευκρινίσουμε μέχρι ποιου σημείου είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια συντεταγμένη χρεοκοπία αλλά και την εξάπλωση” της κρίσης, κατέληξε.

Η Σλοβακία, μαζί με τη Μάλτα και την Ολλανδία, είναι οι τρεις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Την Παρασκευή οι Βρυξέλλες κάλεσαν το σλοβακικό κοινοβούλιο να ψηφίσει “χωρίς καθυστέρηση” της συμφωνία της 21ης Ιουλίου ενώ η πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντιτσόβα εξέφρασε την ελπίδα πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης
Πόρτα εξόδου για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους – Τι συμφωνήθηκε με την τρόικα

Διευκρινίσεις Μιχελάκη για την εργασιακή εφεδρεία

Τρόικα προς Ραγκούση: Ανοίξτε ΤΩΡΑ όλα τα κλειστά επαγγέλματα!

Δεν άφησαν την τρόικα να μπει στο υπουργείο Μεταφορών

Εδώ και τώρα απολύσεις θέλει η τρόικα – Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα και γιατί

Γερμανός τοποτηρητής θα κόβει και θα ράβει θέσεις στο Δημόσιο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε