Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αμηχανία στο ΧΑ έφεραν τα μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ΧΑ αντέδρασε με συγκρατημένες απώλειες καθώς ο δείκτης περιμένει και τις αντιδράσεις της Γερμανίας.

Τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση μπορεί να άρεσαν στους ευρωπαίους εταίρους μας για αυτό και κατεγράφη σημαντική αποκλιμάκωση των spreads στις 285 μονάδες βάσης αλλά από την άλλη πλευρά προιεδάζουν για μια τριετία ύφεσης της οικονομίας.

Το σκωτσέζικο αυτό ντους μπέρδεψε και το Χρηματιστήριο που είχε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά (έγραψε κέρδη ώς 0,70%), υποχώρησε στη συνέχεια σε ποσοστό έως και 2% για να κλείσει τελικά στις 2.014 μονάδες με απώλειες 0,36% και αξία συναλλαγών στα 190 εκατ. ευρώ.

Δεικτοβαρείς μετοχές όπως Εθνική, Αlpha, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ πιέστηκαν και υποχώρησαν κατά 1,28%, 3,66%, 1,25% και 1,53% αντίστοιχα και δε βοήθησαν την αγορά να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,5%. Το 65% του συνολικού τζίρου έγινε από πέντε μόλις μετοχές. Από τις 287 μετοχές που έκαναν πράξη, 79 ενισχύθηκαν, 99 υποχώρησαν και 129 παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες πολύ δύσκολα το ΧΑ θα δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα, εκτός αν υπάρξουν θετικές εκπλήξεις από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού σε Βερολίνο, Παρίσι και Ουάσιγκτον.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε