Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αν δεν ξημερώσει στην Ελλάδα Καληνύχτα Γερμανία”

Αν δεν ξημερώσει στην Ελλάδα Καληνύχτα Γερμανία”
Με αυτού του στυλ ατάκες η Μέρκελ έπεισε τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της για την ανάγκη νέας βοήθειας προς την χώρα μας.
 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε χαρακτηριστικά :”Το οικονομικό μέλλον της Γερμανίας εξαρτάται από το να αποτραπεί η πρώτη κρατική χρεοκοπία εντός ευρωζώνης”.
 
Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποίησε και ο υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε μιλώντας στους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και του κυβερνητικού συμμάχου, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
 
Προσέξτε πως διατύπωσε την ανάγκη να διασωθεί η Ελλάδα ο Χανς Μίχελμπαχ, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών:”Πρόκειται για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, πιθανότατα για το μέλλον όλης της Ευρώπης, και επίσης και για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας.Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι το τέλος, την κατάληξη, και αυτό ίσως σημαίνει κινδύνους μετάδοσης για τις άλλες χώρες και domino effects για τις τράπεζές μας”.
 
Ο Ράινερ Μπρούντερλε, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην Κάτω Βουλή, είπε ναι στη βοήθεια εαν εξασφαλιστούν εγγυήσεις :” Είναι σημαντικό το ότι, για να παρέχουμε περισσότερη αλληλεγγύη, χρειαζόμαστε περισσότερες διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, δεν μπορεί να της δοθεί λευκή επιταγή”.
 
Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα συζητηθεί σε λίγες ώρες στη Γερμανική Βουλή.
 
Διαβάστε επίσης :


Γερμανία: Πρώτα η έκθεση της τρόικας, μετά η λύση

ΔΝΤ: Νεα μέτρα ναι – Αναδιάρθρωση όχι

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα φέρει αποσταθεροποίηση»

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε