Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Αν ληφθούν και άλλα μέτρα θα γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα"

`Αν ληφθούν και άλλα μέτρα θα γίνει εμφύλιος στην Ελλάδα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.09.2010 | 14:24
Πρώτη δημοσίευση: 06.09.2010 | 14:24

Η φράση αυτή βγήκε από τα χείλη του Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Γερμανικού think tank IFO.

Πρόσθεσε οτι η «λιγότερο κακή επιλογή» της Αθήνας θα είναι η έξοδος από το κοινό νόμισμα, είπε.

«Η πολιτική της αναγκαστικής «εσωτερικής υποτίμησης», ο αποπληθωρισμός και η ύφεση θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου,» τόνισε ο Sinn στη συνάντηση των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στο Cernobio της Ιταλίας.

«Είναι αδύνατο να περικόψουν τους μισθούς κατά 30%, χωρίς σημαντικές ταραχές ... η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει χωρίς τη διάσωση. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομερές, αλλά η λιγότερο τρομερή είναι η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν αυτό σκοτώσει τις ελληνικές τράπεζες», συμπλήρωσε.

Αντίθετα ο επικεφαλής της ΕΚΤ εκτίμησε πως η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή» για τη χώρα.

«Δημιουργήσαμε το ευρώ για να επιτύχουμε την ενιαία αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης στο Cernobio ο Ζαν Κλώντ Τρισέ. Συμπλήρωσε οτι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να φροντίσουν για την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ζώνης του ευρώ.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο