Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναδιάρθρωση του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εσωτερική αναδιάρθρωση του Μνημονίου ζήτησε χθες από τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν ο. Δ. Δασκαλόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε πως έγινε μία ουσιαστική συζήτηση για την πορεία και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο που οριοθετεί το Μνημόνιο.
“Αναπτύξαμε στον κ. Ρεν την άποψή μας ότι απαιτείται μία εσωτερική αναδιάρθρωση του Μνημονίου. Αυτή συνεπάγεται την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προβλεπόμενων διαρθρωτικών αλλαγών σε συνδυασμό με μία σειρά από μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αποκατάσταση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα και την επίσπευση της αναπτυξιακής διαδικασίας μέσα από την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Και αυτό θα δικαιολογούσε μια ανοχή στις διαφαινόμενες αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2010 και του 2011, δεδομένου ότι ο κοινωνικός ιστός δεν αντέχει νέες περικοπές και νέους φόρους”, δήλωσε κ. Δασκαλόπουλος.
Ο ίδιος εξέφρασε τη πεποίθησή ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν τη διάθεση να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα να φέρει σε πέρας την “δυνηρή” προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης την οποία καταβάλλει, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει με απαρέγκλιτη συνέπεια τα μεταρρυθμιστικά – αναπτυξιακά μέτρα που έχουμε προσυπογράψει.
Πηγή “Τα Νέα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε