Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναδρομικά φορολογική "ανάσα"

Αναδρομικά φορολογική `ανάσα`
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2009 | 18:47
Πρώτη δημοσίευση: 15.12.2009 | 18:35

Μειώνονται οι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους με βάση την παρακράτηση φόρου που θα γίνει από 1η Ιανουαρίου 2010.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών η φορολογική κλίμακα με περαιτέρω μείωση του κεντρικού φορολογικού συντελεστή από 25 στο 24, που έχει προβλεφθεί στον τελευταίο φορολογικό νόμο της ΝΔ, θα ισχύσει για τους πρώτους μήνες του 2010.

Η απόφαση ανακοινώθιηκε καθώς οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην φορολογία εισοδήματος με την ενιαία προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα θα ισχύσει όταν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο το Μάρτιο. Έτσι η παρακράτηση με μειωμένο συντελεστή θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο.

Επιπλέον στην απόφαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σημειώνεται ότι με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα καταρτιστεί νέα κλίμακα, με την οποία θα αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα οι χαμηλές εισοδηματικά τάξεις.

Την ίδια στιγμή με δεύτερη απόφαση του υπουργού Οικονομικών δεν αλλάζει τίποτα ούτε για το 2010 στην συμπλήρωση και υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών που ισχύει για 580.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να μην περιλαμβάνονται στις διασταυρώσεις τα τιμολόγια που εκδίδονται και η αξία του καθενός δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ   Διαδώστε αυτό το άρθρο