Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2011 | 08:11
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2011 | 20:45

Η ενίσχυση του ευρωπαικού νομίσματος αποδίδεται στις προσδοκίες για μία εντονότερη ανάμειξη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στην παρούσα κρίση.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3512 δολ. από το επίπεδο των 1,3472 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ στο άμεσο μέλλον ως πρώτο βήμα, θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες αγορές Ισπανικών και Ιταλικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά προκειμένου να σταθεροποιήσει τις συγκεκριμένες αγορές Χρέους και να αναχαιτίσει έτσι την εξάπλωση της κρίσης. Βέβαια η πολιτική αυτή της ΕΚΤ την έχει απομακρύνει πλήρως από την ελληνική αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται έντονες πιέσεις στις αποδόσεις τους και στα spreads των εγχώριων κρατικών τίτλων.

Η πολιτική αυτή της ΕΚΤ συνδέεται πάντως και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου αλλά και την πρόσφατη της 26ης Οκτωβρίου για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο που θα διαθέσει στην Ελλάδα η Ε.Ε

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο (ΗΔΑΤ) δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 16,06% από 16,13% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 18,02% από 18,00% χθες έναντι 1,96% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο 2,02% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαινόταν στο 1,85% στο εξάμηνο κυμαινόταν στο 1,68% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,45% ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,20% .

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3576 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Σε μία κλωστή κρίνεται η ευρωζώνη - Ανεξέλεγκτα τα spreads   Διαδώστε αυτό το άρθρο