Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανακόπηκε σήμερα η ανοδική πορεία του ευρώ

Ανακόπηκε σήμερα η ανοδική πορεία του ευρώ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2670 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2606 δολάρια από το επίπεδο των 1,2692 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
 
Αρνητικά επηρέασαν σήμερα το ευρώ οι εξελίξεις στο μέτωπο της πραγματικής οικονομίας στην ευρωζώνη, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για επιβράδυνση της οικονομίας εξαιτίας της κρίσης. Τόσο ο δείκτης μεταποίησης όσο και ο δείκτης υπηρεσιών στην ευρωζώνη, κινούνται πτωτικά τον Ιούνιο σύμφωνα με το Λονδρέζικο Ινστιτούτο Markit Economics. Οι πρώτες αυτές ενδείξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο μίας νέας μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο πρόεδρος της Mario Draghi στις αρχές του μήνα. Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα του σημερινού Ecofin στο Λουξεμβούργο, όπου κυρίως αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στην Ισπανία. Το κόστος δανεισμού για τη χώρα έχει ήδη φθάσει το 7,3% (για τα 10ετή ομόλογα).

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 26,30% από 26,29% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,54% να διευρυνθεί στο 24,76% από 24,68% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,21%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,07% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,93% στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,65% από 0,66% χθες, ενώ στο μήνα υποχώρησε στο 0,37% από το 0,38%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε