Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Αναρωτιέμαι αν οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αυτός που αναρωτιέται δεν είναι άλλος από τον Ολλανδό Κλάας Κνοτ, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναρωτιέται και κάτι άλλο

αν δηλαδή μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Σε αυτό το δεύτερο δίνει μια μάλλον άσχημη απάντηση ο ίδιος.
“Δεν μπορώ να πω πλέον ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει… Είναι ένα από τα σενάρια Ημουν επί μακρόν πεπεισμένος ότι η χρεοκοπία δεν είναι απαραίτητη. Τα νέα από την Αθήνα, ωστόσο, δεν είναι ενθαρρυντικά. Τώρα είμαι λιγότερο κατηγορηματικός από όσο ήμουν λίγες μήνες πριν. Δεν μπορώ πλέον να αποκλείσω τη χρεοκοπία ”
Όσο για το τι άλλαξε αυτούς τους τελευταίους μήνες ο Ολλανδός ρίχνει όλη την ευθύνη στους πολιτικούς αυτού του τόπου μοιάζοντας να αναρωτιέται όπως ο Κ. Καραμανλής ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο:
“υπάρχουν αμφιβολίες για την ποιότητα του δημόσιου τομέα και για το αν οι πολιτικοί έχουν ακόμη αρκετή επιρροή στη χώρα” λέει ο Κ. Κνοτ και συμπληρώνει πως μπορεί πλέον να μην έχει νόημα να αντιμετωπιστεί το υπάρχον χρέος της Ελλάδας με τη δημιουργία ενός νέου, μέσω νέων δανείων.
“Πρέπει πρώτα να απαντήσουμε με δομικό τρόπο στα προβλήματα τήρησης του ελληνικού προϋπολογισμού που αντιμετωπίζουμε. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν το υπάρχον ελληνικό χρέος, αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο είναι ενδεδειγμένο να γίνει αυτό μέσω της δημιουργίας νέου χρέους”

Διαβάστε επίσης:

Ο φόβος για παγκόσμιο “κραχ” και τα τρία σενάρια για την Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε