Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αναστολή κατασχέσεων ακινήτων, από την Bank of America

Όμως οι καταγγελίες πληθαίνουν ότι υπάλληλοι της τράπεζας προέβαιναν στις επί μέρους ενέργειες της διαδικασίας κατάσχεσης ακινήτων.

Αναστέλλονται από την ‘Bank of America’ οι κατασχέσεις ακινήτων και στις 50 Πολιτείες, ενώ στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα μελετηθούν οι ‘φάκελοι’ της κατηγορίας αυτής ως πριν την ακρίβεια και ευστάθεια όλων τους των στοιχείων, ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από την πρώτη αμερικανική εμπορική τράπεζα από την άποψη του Ενεργητικού, εν μέσω πολλών καταγγελιών για “αυθαίρετες κατασχέσεις ακινήτων”.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, κ. Νταν Φραμ, τόνισε πάντως απαντώντας στις κατηγορίες κατά της ‘Bank of America’ ότι “από μία προκαταρκτική έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι περασμένες αποφάσεις της τράπεζας στον τομέα αυτόν (των κατασχέσεων) είναι σωστές”.

Είχε προηγηθεί μία απόφαση των υπευθύνων της τράπεζας, σε 23 από τις 50 Πολιτείες να ανασταλούν οι κατασχέσεις ακινήτων, “ώστε να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες”.

Όμως οι καταγγελίες πληθαίνουν ότι υπάλληλοι της τράπεζας προέβαιναν στις επί μέρους ενέργειες της διαδικασίας κατάσχεσης ακινήτων “χωρίς να ελέγχουν το βάσιμο των ενεργειών τους, κατ’ ουσίαν”, καταγγελίες που βέβαια σχετίζονται με το περιβάλλον της βασικής ανταγωνίστριας τράπεζας, της ‘JP Morgan Chase’.

-Στις Ην. Πολιτείες, που αντιμετωπίζουν τη βαθύτερη οικονομική κρίση μετά από τη δεκαετία του 1930, η ιδέα και μόνον ότι γίνονται κατασχέσεις ακινήτων χωρίς όμως ουσιαστικό έλεγχο των στοιχείων του ‘φακέλου’, επειδή ένα δάνειο δεν “εξυπηρετείται” πλέον, αντιστοιχεί με ένα “αληθινό σκάνδαλο’, όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μμε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε