Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Ανασχηματισμός” σε Τράπεζες και ΔΕΚΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Κόκκινη γραμμή” είναι για τους “θεσμούς” η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ επιπλέον το ζήτημα της δομής του νέου Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως και η λίστα με τις πωλήσεις μετοχικών πακέτων εταιρειών του Δημοσίου.

Τα τελευταία 24ωρα κορυφώνονται οι “ζυμώσεις” για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου όπως και για τις επιχειρήσεις που θα εποπτεύει, ενώ την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου “σκανάρουν” βιογραφικά και προτάσεις αναζητώντας τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν Τράπεζες και ΔΕΚΟ ώστε να σηματοδοτήσουν την “επόμενη μέρα” της αξιολόγησης.

Ειδικά για το Ταμείου σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμμετέχουν στην εποπτεία της λειτουργίας του Ταμείου, που ασκείται από ένα πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) με την Ελληνική κυβέρνηση να ορίζει την πλειονότητα του Εποπτικού Συμβουλίου (3 στους 5).

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου δεν είναι ο πρόεδρος του Ταμείου. Δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και είναι υπεύθυνος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του, για τη συνολική ορθή λειτουργία και εκπλήρωση του σκοπού του Ταμείου, την τήρηση του καταστατικού και την αποτελεσματικότητα του.

Να σημειωθεί όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, θα λειτουργήσει ως θυγατρική εντός του Ταμείου μόνο για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκπλήρωση του στόχου για 19 μικρές και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν: Περιφερειακά Αεροδρόμια, Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, Αφάντου, ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ΕΠΕ., ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, Εγνατία Οδός και Μαρίνες!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε