Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναθεωρείται το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Αναθεωρείται το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2010 | 22:45
Πρώτη δημοσίευση: 27.08.2010 | 22:45

Η σχετική ψήφιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τους επόμενους δυο μήνες ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

«Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, καταθέτουμε στη Βουλή για ψήφιση μια αναθεώρηση όλου του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε να αλλάξει από το 1977», είπε η κα Κατσέλη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Πειραιά, ενώ γνωστοποίησε ότι στη διαβούλευση για τον αναπτυξιακό νόμο συμμετείχαν τετρακόσιοι φορείς και φυσικά πρόσωπα.

Σχετικά με την ακρίβεια η υπουργός σημείωσε ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι απόρροια δύο βασικών πηγών. Η μία είναι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας και του ΦΠΑ.

«Κατά 70% περίπου η αύξηση των τιμών τους τελευταίους μήνες οφείλεται σ' αυτό. Και το υπόλοιπο οφείλεται στη διατήρηση σε μερικούς τομείς, όχι σε όλους, των τιμών αρκετά ψηλά, αν εξαιρέσει κάποιος τους φόρους. Αν εξαιρέσουμε τους φόρους, ο ρυθμός αύξησης των τιμών ήταν 1,92 το Γενάρη. Τώρα έχει πέσει στο 1,22. Εμείς θα θέλαμε να είναι πιο κοντά στο μηδέν και αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται με μια σειρά μέτρων που παίρνουμε, τα οποία έχουν αποφέρει», είπε η υπουργός και συμπλήρωσε ότι «σε ορισμένα προϊόντα διατηρούνται υψηλές τιμές λόγω ολιγοπωλιακών καταστάσεων και γι' αυτό προχωράμε με βασικές ρυθμίσεις για την τιμολόγηση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας, και πολύ σύντομα θα τις καταθέσουμε στη Βουλή».

Όπως τόνισε η υπουργός αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων στην οικονομία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook