Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναβάλλουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ για την ψήφο του Αθανασιάδη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αντάλλαγμα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τους “αντάρτες” θεωρείται η εξαγγελία Βενιζέλου πως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ θα καθυστερήσει.

Βήμα πίσω στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, υπό το φόβο να υπάρξουν διαρροές στη διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έκανε η κυβέρνηση, μια μέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία. Έβγαλε τη ΔΕΗ από το Μεσοπρόθεσμο, μετέθεσε την πώλησή της για μετά το 2011 και άφησε ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Η πρόθεση της κυβέρνηση είχε διαφανεί από τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέκο Αθανασιάδη, ο οποίος εδώ και μέρες απειλεί να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε διαμηνύσει ότι για να αλλάξει την στάση του πρέπει να “βγούν” ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Και το χατίρι του έγινε

Στην πρεμιέρα της συζήτησης για τον εφαρμοστικό νόμο στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δε θα ξεκινήσει πριν η Βουλή ψηφίσει 3ο ενεργειακό πακέτο στο οποίο και θα ενταχθεί και πάντως απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα.

«Είναι δυνατόν να ληφθεί μια απόφαση για τη ΔΕΗ – που σαφώς πρέπει να αξιοποιηθεί- χωρίς να έχουμε εφαρμόσει το πλαίσιο του 3ου ενεργειακού πακέτου;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε συναίνεση για την υπερψήφιση των σκληρών μέτρων από βουλευτές και κόμματα και για ακόμη μια φορά συνέδεσε την ψήφισή τους με την εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου από την τρόικα. Επίσης, είπε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή εντός του καλοκαιριού,

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η νέα δανειακή σύμβαση, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, να ψηφιστεί με 180 ψήφους.

Κατά των αποκρατικοποιήσεων σε περίοδο ύφεσης τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουπλής τονίζοντας ότι «οι συνέπειες για όλους μας πολιτικά ή ηθικά για όλους θα είναι μεγάλες γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκποιήσει δημόσια περιουσία αν η τιμή της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τ’ άκουσε και η Βάσω στην Επιτροπή Οικονομικών!

Παζάρι Βενιζέλου – βουλευτών – Αφήνει τη ΔΕΗ εκτός Μεσοπρόθεσμου;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε