Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Aναβλήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας – Υποψίες για νέα μέτρα λόγω της αποτυχίας στα έσοδα

Αναβλήθηκε, λόγω έλλειψης χρόνου, η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας, που θα γινόταν απόψε στο υπουργείο Οικονομικών

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμενόταν να τεθεί το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και οι υπερβάσεις στο σκέλος των δαπανών, καθώς στο σκέλος των εσόδων υπάρχουν έως το τέλος του έτους τα έκτακτα φορολογικά μέτρα (π.χ. έκτακτη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, κ.λπ.).

Οι επικεφαλής των ελεγκτών έχουν συγκεκριμένα παράπονα και “κίτρινες” κάρτες που θα τις έδειχναν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στο ενιαίο μισθολόγιο. 

Μάλιστα, η τρόικα αναμένεται να ζητήσει και αναθεώρηση του προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, καθώς διαπιστώνει πως παρά τα σημαντικά βήματα, φαίνεται πως τα ελλλείμματα δεν θα μπορέσουν να μηδενιστούν έως το τέλος του χρόνου όπως προβλεπόταν για παράδειγμα στον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Καθυστερήσεις έχει διαπιστώσει η τρόικα και στο θέμα των σχέσεων εργασίας, καθώς ευθέως ζήτησαν από τον κ. Κουτρουμάνη να καταργήσει τις κλαδικές συμβάσεις, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε