Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναζητεί κατεύθυνση η αγορά

Αναζητεί κατεύθυνση η αγορά

Δεν ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών.

Με τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρω (99,43 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια) είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα από τη σημερινή συνεδρίαση και να αποκωδικοποιήσει τις βουλές των επενδυτών για τη συνέχεια.
 
Τα νέα από το συμβούλιο του Eurorgroup δεν αιφνιδίασαν κανέναν αφού ούτε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος υπάρχει, ούτε πρόκειται να καταρτιστεί άμεσα, πλήν από κάποια εγγύηση δανείων αν παραστεί ανάγκη. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 2.123,18 μονάδες και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης άλλαζε πρόσημο γύρω από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Η Εθνική έκλεισε με κέρδη 0,63% στα 16 ευρώ, ενώ στο θετικό πρόσημο του δείκτη συνέβαλε η άνοδος του ΟΤΕ κατά 1,8%. Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε κατά 0,19% ενώ από τις 308 μετοχές που έκαναν πράξη, 88 ενισχύθηκαν 83 υποχώρησαν και 137 παρέμειναν αμετάβλητες. 

Οι επενδυτές επικεντρώνουν πλέον την προσοχή τους στην ανακοίνωση των αυριανών αποτελεσμάτων της Alpha Bank και στα μεγέθη της Εθνικής και του Τιτάνα την Πέμπτη. Τα spreads του δεκαετούς ομολόγου παρέμειναν πάνω από τις 300 μονάδες βάσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε