Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανέλπιστη βοήθεια στο ελληνικό κούρεμα

Ανέλπιστη βοήθεια στο ελληνικό κούρεμα

Σύμφωνα με το Reuters είναι μεγάλες οι πιθανότητες να κουρευτούν και τα ελληνικά ομόλογα των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, η αξία των οποίων φτάνει τα 20 δις ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες του Reuters το ποσοστό του haircut που θα υποστούν οι ευρωπαικές κεντρικές τράπεζες, εκτός της ΕΚΤ, θα είναι ίδιο με αυτό που θα ισχύσει για τους ιδιώτες πιστωτές.

Ευρωπαίοι τραπεζίτες διαρρέουν στο πρακτορείο πως το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πιθανότητες μέχρι και 50%, αρκεί να γίνουν όλα γρήγορα και να προλάβουν το PSI που ξεκινάει άμεσα.

Εαν τελικά το σχέδιο αυτό πάρει σάρκα και οστά τότε θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος από το 2020.
Γιατί έτσι και αλλιώς το ελληνικό χρέος θα ανακουφιστεί και από τα περίπου 15 δις ευρώ που θα δωρίσει η ΕΚΤ, όσο δηλαδή και το κέρδος που έγραψε από την αγορά ελληνικών ομολόγων.

Αυτό πάντως που κάνει απόλυτα σαφές η ΕΚΤ είναι πως δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να συμμετάσχει στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων της και θα περιοριστεί μόνο στη δωρεά του κέρδους της.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε