Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανένδοτη η Μέρκελ - Μας σπρώχνει ολοταχώς στο ΔΝΤ

Ανένδοτη η Μέρκελ - Μας σπρώχνει ολοταχώς στο ΔΝΤ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.03.2010 | 20:17
Πρώτη δημοσίευση: 22.03.2010 | 20:17

Την ώρα που ο πρωθυπουργός όπως αποκάλυψε το NewsIt δεν σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ, η Μέρκελ έχει άλλα σχέδια για εμάς.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα από το Βερολίνο ότι θα πρέπει να "εξεταστεί" μια πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ εκείνη δεν θέλει να ακούσει να μιλάνε για οικονομική στήριξη.

 "Το λέω ξεκάθαρα ότι κατά τη δική μου άποψη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξετάσουμε και για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε», υπογράμμισε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, "Πέμπτη και Παρασκευή, δεν πρόκειται (να συζητήσουμε) τρέχουσα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα", τόνισε για μια ακόμη φορά η Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια, μια ευρωπαϊκή βοήθεια δεν θα είναι αρμόζουσα παρά μόνον σε περίπτωση απειλής στάσης πληρωμών μιας χώρας μέλους. "Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι σε αυτή την κατάσταση", σημείωσε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο