Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανησυχώ για την Ελλάδα, έχει αναποτελεσματική κυβέρνηση”

Ανησυχώ για την Ελλάδα, έχει αναποτελεσματική κυβέρνηση”
Την επίθεση αυτή προς την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου δεν εξαπέλυσε κάποιος από την τρόικα ή ο Σόιμπλε αλλά ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, που ζει και αυτή με δανεικά όπως εμείς.
 

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Michael Noonan μας θεωρεί φοροφυγάδες και αμφισβητεί ανοιχτά πως η χώρα μας θα πιάσει τους στόχους και ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τη χώρα του.
 
Εξήγησε μάλιστα πως η Ιρλανδία έχει ισχυρότερη οικονομία από την Ελλάδα καθώς πιο αποτελεσματικό σύστημα φοροείσπραξης :”θα ήμουν περισσότερο ανήσυχος για ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας να εφαρμόσει ό,τι συμφώνησαν το φθινόπωρο, καθώς η κυβέρνησή τους δεν φαίνεται να είναι και πολύ αποτελεσματική”.
 
Ο κύριος Noonan πρόσθεσε πως:”η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα. Το χρέος μας είναι ένα σκαλί κάτω από αυτό της Ελλάδας. Εμείς αναπτυσσόμαστε ξανά, έχουμε μια ανοιχτή οικονομία. Η ανάπτυξή μας οδηγείται από τις εξαγωγές και θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε αυτή τη διάφορα και να βασιζόμαστε στις εγγυήσεις που παίρνουμε από την Ευρώπη ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση”.
 
Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε