Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ανησυχούν οι επιχειρηματίες για τις συνομιλίες Σαμαρά – Τρόικας

Ανησυχούν οι επιχειρηματίες για τις συνομιλίες Σαμαρά – Τρόικας

Με αφορμή την παράταση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να θέσει εκ νέου το θέμα των μέτρων που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει στη σύνοδο κορυφής να θέσει εκ νέου το ελληνικό ζήτημα και σε ότι αφορά την ουσία των μέτρων για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, αλλά και το τυπικό μέρος που αφορά τις αρμοδιότητες και τις δικαιοδοσίες των εκπροσώπων της τρόικας. O Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους ομολόγους του στην ΕΕ, ότι για την αποφυγή του κινδύνου η ύφεση να λάβει συστημική μορφή και να πλήξει όχι μόνο τις χώρες του νότου αλλά και τον πυρήνα της ευρωζώνης, θα πρέπει να ληφθούν οι ορθές πολιτικές αποφάσεις και να παραμεριστούν οι ιδεοληψίες και οι εμμονές των τεχνοκρατών”.

Και πρόσθεσε: “Ο επιχειρηματικός κόσμος και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας, από τις οποίες εξαρτάται η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση ναι μεν οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να επιλεγεί από την ίδια και όχι από τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών μας.

Είτε καρποφορήσει, είτε όχι, η ύστατη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα το πρωί για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας και των ρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να θέσει εκ νέου το ζήτημα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Συνομιλητές του Έλληνα πρωθυπουργού μπορούν και πρέπει να είναι μόνο οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ και όχι οι υπάλληλοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Αυτοί οφείλουν να συνομιλούν μόνο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους της ελληνικής δημόσιας διοίκησης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση Βρυξελλών για να κάνει πίσω η Τρόικα – Θέμα στη Σύνοδο θα θέσει ο Σαμαράς

Με εντολή Σαμαρά ακυρώθηκε το ραντεβού με την τρόικα – Δεν είναι ικανοποιήμενος και ζήτησε μεγαλύτερη διαπραγμάτευση για τα δάνεια και το χαράτσι

Κ. Μίχαλος: “Ο νέος ενιαίος φόρος θα είναι η χαριστική βολή στα ακίνητα”

 

“Να μην διώκονται ποινικά τα μη εκτελεστικά μέλη των ΔΣ των εταιρειών”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε