Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.07.2012 | 23:14

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2321 από το επίπεδο των 1,2279 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2317 δολάρια.

Θετικά επέδρασε στο ευρώ, το κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά την τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ - Ολάντ. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την προστασία του ευρώ, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξουν την ταχύτερη υλοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη διμερή σύνοδο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία θα ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου, καθώς οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στον τρίτο γύρο της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης, αγοράζοντας ομολόγα του Δημοσίου. Ήδη η Fed έχει ρίξει στην αγορά με τον τρόπο αυτό στην αγορά περισσότερα από 2,3 τρισ. δολάρια. Εξάλλου, για την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα τρείς συναλλαγές ύψους 6 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε ωστόσο στο 27,54%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,39%, να περιοριστεί ελαφρώς στο 26,15% από 26,23% που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,97% από 0,98% χθες στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 0,84% από 0,85%,στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,69% από 0,70%, στο τρίμηνο μειώθηκε στο 0,41% από 0,42%, ενώ στο μήνα παρέμεινε στο 0,16% που κυμαίνονταν χθες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο