Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανοδικά κινείται το δολάριο ένατι του ευρώ

Ανοδικά κινείται το δολάριο ένατι του ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0561 δολ. από το επίπεδο των 1,0650 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η προοπτική ανόδου των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα συντηρεί την ανοδική πορεία του δολαρίου.

Θετικά ήταν σήμερα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ τόσο από την αγορά εργασίας όσο και από την αύξηση του προσωπικού εισοδήματος. Εξάλλου, η φημολογία για την τοποθέτηση του πρώην στελέχους της Goldman Sachs Στίβεν Μνούτσιν, στη θέση του υπουργού Οικονομικών δημιουργεί προσδοκίες στους αναλυτές για την περαιτέρω ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος.

Στη δευτερογεή αγορά ομολόγων, στο (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 11 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,93% από 6,98% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,27% να διαμορφωθεί στο 6,66% από 6,76% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,076%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,133%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,219%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,313%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0635.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε