Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.06.2012 | 22:49

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2595 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2582 δολάρια από το επίπεδο των 1,2559 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων (κατά 0,25%) από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας "άνοιξε την όρεξη" των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις εγκαταλείποντας έτσι την ασφάλεια που προσφέρει το αμερικανικό νόμισμα.

Παράλληλα, στήριξη παρείχε στο ευρώ η διαβεβαίωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, η οποία υποσχέθηκε ότι η χώρα της θα στηρίξει με κάθε μέσο τους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της Ευρωζώνης. Θετικά αντέδρασε τέλος το ευρωπαϊκό νόμισμα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας Ισπανικών ομολόγων. Η χώρα κατόρθωσε να συγκεντρώσει διαθέτοντας δεκαετή ομόλογα 2,07 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας το στόχο που είχε θέσει. Το επιτόκιο των νέων δεκαετών ομολόγων στη δημοπρασία υποχώρησε στο 6,044% έναντι αποδόσεως 6,78% με την οποία διαπραγματεύονταν μία ημέρα πριν στη δευτερογενή αγορά τα δεκαετή κρατικά ομόλογα της Ισπανίας.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 28,76% έναντι 29,24% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,29% να διαμορφωθεί στο 27,38% από 27,95% που ήταν χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,22%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,08% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,94%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,66%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε το 0,38%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο