Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2012 | 23:06

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,333 δολάρια.

 Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3332 δολάρια από το επίπεδο των 1,3328 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Βελτιωμένο ελαφρώς ήταν σήμερα το κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα μετά τα σημάδια αντοχής που δείχνει ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Παράλληλα το δολάριο ευνοείται από την διαφαινόμενη σταθεροποίηση της αγοράς ακινήτων καθώς η πτώση των τιμών περιορίζεται σταδιακά.

Από την άλλη πλευρά το ευρώ ευνοείται από τις υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούνται μετα από την μεταστροφή της Γερμανίας η οποία φαίνεται να αποδέχεται την προσωρινή ενίσχυση των πόρων γι α τα δύο ταμεία στήριξης. Στα θετικά της ημέρας για το ευρώ καταγράφεται επίσης και η επισήμανση του οίκου αξιολόγησης Fitch ο οποίος σε έκθεση του εκτιμά ότι οι πιθανότητες μιας πλήρους διάλυσης της Ευρωζώνης είναι μικρές, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει τεράστιο οικονομικό, πολιτικό και δημοσιονομικό κόστος.

Στη δευτερογενή αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 8 εκατ. ευρω. εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης Η απόδοση του νέου 11ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 19,63% από 20,33% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου (με απόδοση 1,91%) να διαμορφωθεί στο 17,72% από 18,41 %, χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,43% από 1,44% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 1,28%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,09% από 1,10%, στο τρίμηνο περιορίστηκε περαιτέρω στο 0,79% από 0,80% ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,42%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο