Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2012 | 21:41
Πρώτη δημοσίευση: 15.06.2012 | 19:05

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2596 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2601 δολάρια, από το επίπεδο των 1,2597 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το κλίμα αναμονής που έχει διαμορφωθεί στην ευρωζώνη εν όψει των ελληνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου φαίνεται ότι επισκιάζεται από το κλίμα ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη αγοράσει ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου αξίας άνω των 2,3 τρισ. δολαρίων στο διάστημα 2008 -2011 προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά στην τόνωση της οικονομίας.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Ben Bernanke δήλωσε στην Γερουσία στις αρχές Ιουνίου ότι η "κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωζώνη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, όσο και για την αμερικανική οικονομία στο σύνολο της.

Εξάλλου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι κεντρικές τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση προκειμένου να διαθέσουν ρευστότητα, αν χρειαστεί μετά τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν δύο συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 27,67% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,44% να διαμορφωθεί στο 26,23%. Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,22%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,08% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,93% από 0,94% χθες, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,66%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε το 0,38%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο