Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2012 | 22:48

 Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2939 δολάρια από το επίπεδο ων 1,2889 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2918 δολάρια.

Η άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος συνδέεται με την διαφαινόμενη αλλαγή στάσης της Ισπανίας στο ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ισπανική Κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεπεράσει τους αρχικούς ενδοιασμούς δρομολογώντας την κατάθεση του αιτήματος για παροχή χρηματοδοτικής στήριξης από το Μηχανισμό, εξέλιξη που θα ανοίξει και το δρόμο στην ΕΚΤ προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων. Είναι ενδεικτικό ότι η αγορά ομολόγων έχει προσαρμοστεί σημαντικά μετά την εξαγγελία του σχετικού προγράμματος (ΟTS) από την ΕΚΤ με αποτέλεσμα η απόδοση του Ισπανικού 10ετούς ομολόγου να έχει υποχωρήσει στο 5,8% από το 7,75% που είχε εκτιναχθεί τον Ιούλιο.

Στο ευνοϊκό αυτό κλίμα για το ευρώ προστέθηκε επίσης σήμερα η ικανοποιητική ζήτηση που καταγράφηκε στη δημοπρασία ιταλικών ομολόγων. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 18,43% από 18,25% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,51% να διαμορφωθεί στο 16,92%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,65%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,53% από 0,54%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,41% από 0,43%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,21% από 0,22%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο