Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.09.2012 | 23:39

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2578 δολάρια.

Ανοδικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς η διαφαινόμενη πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέμβει στις αγορές ομολόγων δημιουργεί κλίμα ευφορίας στην ευρωζώνη. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2607 δολάρια από το επίπεδο των 1,2551 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ άγγιξε τα 1,262 δολάρια.

Το κλειδί για τις περαιτέρω εξελίξεις τόσο στην αγορά συναλλάγματος όσο και στο μέτωπο της κρίσης χρέους της Ε.Ε βρίσκεται στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει αύριο ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Έτσι οι αναλυτές εκτιμούν ότι στην περίπτωση που στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία θα γνωστοποιείται η πρόθεση της να παρέμβει στις αγορές κρατικών ομολόγων, η φράση για τις επικείμενες "αγορές ομολόγων" συνοδεύεται από τον προσδιορισμός "απεριόριστες" τότε το ευρώ θα κινηθεί ανοδικά και οι αποδόσεις των ομολόγων θα υποχωρήσουν σημαντικά. Επίσης απομένει να διευκρινιστεί αν η ΕΚΤ θα περιορίσει τις παρεμβάσεις της μόνο στην αγορά ομολόγων ή επεκταθεί και σε άλλους τίτλους.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των συναλλαγών ανήλθε σε 3 εκατ. ευρώ, εξ αυτών το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολή αγοράς και τα 2 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 21,96% από 21,83% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,44% να διαμορφωθεί στο 20,52% από 20,46% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,78% από 0,79% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,66%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,52% από 0,53%, στο τρίμηνο υποχώρησε στο 0,26% από 0,27% που κυμαίνονταν χθες, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο