Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ

Άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ

Μεγάλη άνοδο καταγράφει σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου και αποδίδεται στη χθεσινοβραδινή συμφωνία Mέρκελ – Σαρκοζί.

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3658 δολάρια από το επίπεδο των 1,3392 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3593 δολάρια.

Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος είναι αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινή συμφωνία Mέρκελ – Σαρκοζί για τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Το χρονοδιάγραμμα που έθεσαν οι δύο ηγέτες, μέχρι το τέλος του μήνα, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αλλά και η διαβεβαίωση τους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης, είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της Ε.Ε.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς υποχώρησε ελαφρώς στο 16% από 16,04%, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να αυξάνεται ελαφρώς στο 18,06% από 18,02%, έναντι 1,98% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή άνοδο. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,10% από 2,01%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,93%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,76% από 1,75%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,55% από 1,53%, ενώ ο μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,36%.

Διαβάστε επίσης: Πρώτα “κούρεμα” και μετά πτώχευση και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – Το εφιαλτικό σενάριο πίσω απ’ τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε