Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ανοίγει" και πάλι η Μακρόνησος;

`Ανοίγει` και πάλι η Μακρόνησος;
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.07.2011 | 10:29
Πρώτη δημοσίευση: 01.07.2011 | 10:29

Όχι το σχέδιο δεν προβλέπει εγκαταστάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, αλλά ... ανεμογεννήτριες. Μπορεί οι Γερμανοί να θέλουν ... νερό, ήλιο και αέρα, αλλά φαίνεται ότι πρώτοι καταφτάνουν οι Κινέζοι.

Πριν λίγο καιρό η ΔΕΗ υπέγραψε μνημόνιο (συνεργασίας) με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών, την Sinovel Wind Energy Group. Τώρα όλα δείχνουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι.
Στόχος, για να υπάρχει πραγματικό όφελος και για τις δυο εταιρείες, είναι η ανάπτυξη ενός αιολικού πάρκου δυναμικότητας τουλάχιστον 200MW, ίσως και 300MW.
Οι περιοχές που φαίνεται ότι προκρίνονται είναι δύο. Μια στη Ροδόπη, που ευνοείται και λόγο δικτύου, αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών και η άλλη είναι η Μακρόνησος.
Το ιστορικό νησί όμως έχει κηρυχθεί μνημείο. Υπάρχουν κολλήματα όπως το προεδρικό διάταγμα που απαγορεύει ανάπτυξη τεχνικών έργων.
Ωστόσο μιλάμε για ένα νησί που λόγο θέσης ευνοείται τόσο απ' τις κλιματικές συνθήκες όσο και απ' την εγγύτητά του στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, την Αθήνα, με τις ελάχιστες απώλειες σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή δικτύου διανομής της παραγόμενης ενέργειας.
Οι γνωρίζοντες πάντως λένε ότι επειδή το σχέδιο της ΔΕΗ δεν αφορά σε χώρους που έχουν να κάνουν με τον ιστορικό χώρο του στρατοπέδου κράτησης των εξορίστων και λόγω εκτάκτων αναγκών ίσως βρεθεί τρόπος να καμφθούν τα όποια προβλήματα.





   Διαδώστε αυτό το άρθρο