Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοίγει ο δρόμος για τη σωτηρία – Σε εξέλιξη άγρια ''παζάρια''

Νίκος Κονιτόπουλος |
Ανοίγει ο δρόμος για τη σωτηρία – Σε εξέλιξη άγρια ''παζάρια''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2011 | 12:30

Ο Όλι Ρεν τάσσεται και αυτός υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου με την προυπόθεση όμως της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στις Βρυξέλλες.

Λίγες ώρες πριν ο Ζοζέ Μπαρόζο ανακοινώσει τις προθέσεις της Κομισιόν για την έκδοση ευρωομολόγου, ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν δηλώνει δημοσίως πως τα ομόλογα σταθερότητας, όπως θα αποκαλούνται τα ευρωομόλογα, θα είναι η λύση για την ευρωζώνη.

Όμως το εισιτήριο για τον ''Παράδεισο'' έχει κόστος και προυποθέτει θυσίες για τις οποίες μας προιδεάζει ο Ρεν.Πρώτα απ΄ όλα δεν θα υπάρχει εθνικός προυπολογισμός που να μην έχει την έγκριση της Κομισιόν.Μάλιστα ακόμα και η κατάρτιση του προυπολογισμού θα γίνεται υπό το άγρυπνο μάτι ανεξάρτητων συμβουλίων.

Για την Ελλάδα, όπως και για τις υπόλοιπες χώρες που είναι, ή θα μπουν στο μέλλον, σε μηχανισμό στήριξης τα ''δεσμά'' θα επικυρωθούν με νομοθετική βούλα.

Μόνο τυχαία δεν είπε ο Ρεν:''θα πρέπει να υπάρξει νομοθεσία που να ορίζει ότι τα κράτη-μέλη που θα εντάσσονται στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης θα υπόκεινται σε ενισχυμένη εποπτεία και παρακολούθηση''.

Με αυτές τις προυποθέσεις, που σημαίνουν αλλαγή των ευρωπαικών συνθηκών, ο Όλι Ρεν βλέπει να γίνεται εφικτή η έκδοση ευρωομολόγου.

Ο Φινλανδός Επίτροπος για οικονομικά θέματα ανακοίνωσε επίσης πως περιμένει νέα μέτρα λιτότητας από την Κύπρο, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία.Όπως αποκάλυψε η Κομισιόν έστειλε ήδη επιστολές στις χώρες αυτές πως κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες για το 2012.

Διαβάστε επίσης :

Νίκος Κονιτόπουλος
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο