Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άνοιξαν οι κάνουλες! Έρχονται 39,4 δισ ευρώ!

Η ζώνη του ευρώ έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποτελούν τμήμα του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ζ. Γιούνκερ αναφέρει επίσης ότι τα κράτη μέλη εξουσιοδότησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να χορηγήσει στην Ελλάδα το πρώτο τμήμα της βοήθειας, ύψους 39,4 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθεί σε πολλές δόσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, από τα 39,4 δισ. ευρώ, τα 25 δισ. πρόκειται να διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τις τρεις πρώτες μηνιαίες δόσεις που θα δοθούν στη χώρα μας και οποίες αφορούν την περίοδο Μάρτιο-Μάιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωζώνης, το δεύτερο πρόγραμμα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση για την εφαρμογή του προγράμματος, ακολουθώντας την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή στους τομείς της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο Ζ. Γιούνκερ και υπογραμμίζει ότι αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμο δρόμο, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε