Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιχτό το ΔΝΤ για αλλαγές στο ελληνικό Μνημόνιο

Ανοιχτό το ΔΝΤ για αλλαγές στο ελληνικό Μνημόνιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.06.2012 | 20:55
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2012 | 20:43

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν αποστολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (τρόικας) σε Αθήνα και Λευκωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

«Θέλουμε να γνωρίσουμε τη νέα κυβέρνηση και να συζητήσουμε τις απόψεις της» ανέφερε ο κ. Ράις, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και δεύτερη αποστολή με σκοπό να συζητηθούν με την ελληνική κυβέρνηση οι δυνατότητες αναπροσαρμογής του προγράμματος.

Ο κ. Ράις δήλωσε ότι κατά την πρώτη αποστολή θα συγκεντρωθούν στοιχεία και θα αξιολογηθεί η εφαρμογή του προγράμματος μέχρι σήμερα, αφού προηγήθηκε παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η διαδικασία θα γίνει βήμα με βήμα. Σε πρώτο στάδιο, η καταγραφή των δεδομένων και μετά η διαπραγματευτική αποστολή».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο μνημόνιο, τόνισε ότι οι στόχοι του συμφωνηθέντος προγράμματος «εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση» των διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι «αν η νέα κυβέρνηση έχει νέες ιδέες για το πώς οι στόχοι του προγράμματος μπορούν να επιτευχθούν, είμαστε ανοιχτοί σ' αυτές τις συζητήσεις».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υπογράμμισε ότι το θέμα των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας θα συμπεριληφθεί στην αξιολόγηση της τρόικας, ενώ ακολούθως θα αποφασίσει το συμβούλιο του ΔΝΤ για την έγκριση της επόμενης δόσης.

Ο κ. Ράις δεν έκρυψε την ανησυχία του ΔΝΤ για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και την παρατεταμένη ύφεση, σημειώνοντας παράλληλα ότι στόχος του ΔΝΤ είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η μείωση του δημόσιου χρέους.

Τέλος, για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επανέλαβε την τοποθέτηση της κ. Λαγκάρντ περί ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχές της εβδομάδας επιστρέφει για να... μείνει η τρόικα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο