Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιχτό το παράθυρο για αύξηση του ΦΠΑ από 11% στο 13%

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εναλλακτικά σενάρια εκτός της εξομοίωσης των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση. Ένα από αυτά και η αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 13%.

Η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αύξησης του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ κατά 1-2 μονάδες, δημιουργώντας μια μεταβατική περίοδο έως ότου να είναι έτοιμος ο μηχανισμός για τη διανομή του επιδόματος θέρμανσης στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, από τη Θεσσαλονίκη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό πριν από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και για αν εξοικονομηθεί το 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το μνημόνιο, να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

«Μέχρι να ετοιμάσουμε έναν μηχανισμό που θα μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να βοηθηθούν, το μέτρο αυτό αντικειμενικά δε μπορεί να εφαρμοστεί. Επομένως, θα εξετάσουμε τις υπόλοιπες προτάσεις», είπε ο κ. Σαχινίδης. «Μεταξύ των προτάσεων αυτών είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα, όχι κατ΄ ανάγκη αυτή που προβλέπεται μέσα από το μνημόνιο, που λέει δηλαδή ότι θα πάρουμε το 30% των προϊόντων και από το 11 θα το αυξήσουμε στο 23%», συμπλήρωσε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε