Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιχτός πόλεμος Γαλλίας Γερμανίας για την Ελλάδα

Ανοιχτός πόλεμος Γαλλίας Γερμανίας για την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2011 | 14:06

Την απόλυτη συμφωνία της γαλλικής κυβέρνησης με την ΕΚΤ για την επίλυση της ελληνικής κρίσης ανακοίνωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος σε κόντρα με όσα προτείνει η κυβέρνηση Μέρκελ.
 

''Η θέση της κυβέρνησης για την επίτευξη λύσης είναι: όχι αναδιάρθρωση, όχι πιστωτικό γεγονός, σύμφωνα με την θέση της ΕΚΤ'' δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Francois Baroin, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την γερμανική πρόταση.
 
Πριν προλάβει να τελειώσει τα λόγια του ο κύριος Baroin, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μάζεψε το γάντι και πρότεινε σκληρό ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους.
 
''Εάν θέλουμε να έχουμε αποδοχή, πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρό κούρεμα, όπου οι πιστωτές θα παραιτηθούν από ένα σημαντικό τμήμα των απαιτήσεών τους'' υποστηρίζει ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη του που θα βγει στην αυριανή Die Zeit.
 
Συνεχίζει μάλιστα ο ίδιος λέγοντας πως επειδή δεν αρκεί η επιμήκυνση :'' πρέπει παράλληλα ένα σημαντικό μέρος των πιστώσεων να μετατραπεί σε ευρωομόλογα, δηλαδή εγγυημένες από την κοινότητα πιστώσεις''.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο