Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ανώνυμη διαρροή σοκ για την πραγματική οικονομία και το έλλειμμα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Dow Jones Newswires

– ”Το 2012, θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου”
– ”Ολοταχώς στο 10% του ΑΕΠ το έλλειμμα για εφέτος – Πάει ο αναθεωρημένος στόχος του 9%”
– ”Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από -6% φέτος, έναντι εκτιμήσεων της κυβέρνησης για 5,5%”
– ”Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς”

Στο 10% του ΑΕΠ θα φτάσει φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού λέει ανώνυμα στο πρακτορείο Dow Jones Newswires υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Ο ίδιος πολιτικός επέλεξε κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του να μας ”ενημερώσει” πως πολύ γρήγορα ”κάηκε” ο αναθεωρημένος στόχος για έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ.

Προσέξτε τις δηλώσεις του, που τις μεταφέρουμε αυτούσιες από το διεθνές πρακτορείο, για να ανιχνεύσετε τις αιτίες που επέλεξε να ακολουθήσει την ανεύθυνη στάση της ανωνυμίας:

– ”Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από 6% φέτος, έναντι εκτιμήσεων της κυβέρνησης για 5,5%”
– ”Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τη συγκέντρωση φόρων καθώς πολύ άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υψηλότερους φόρους”
– ”Το 2012 θα εισέλθουμε στο πέμπτο διαδοχικό έτος ύφεσης και υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη το 2013”
– ”Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς”
– ”Αναμένουμε έλλειμμα 10% φέτος, ενώ η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει ελαφρώς το 6%”

Παγκόσμιο αρνητικό ελληνικό ρεκόρ

Ο άνθρωπος αυτός, που κατά το Dow Jones Newswires φωτογραφίζεται ως ”αξιωματούχος με άμεση γνώση του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης” καταλήγει με μία εφιαλτική πρόβλεψη.”Για το ΑΕΠ του 2012 θα υπάρξει συρρίκνωση 2,8%, για πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε