Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αντί για το φορολογικό “τσακώνονταν” για τη Βίλα Αμαλία και τα τσεκούρια

Αντί για το φορολογικό “τσακώνονταν” για τη Βίλα Αμαλία και τα τσεκούρια

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στη Βουλή, σε σχέση με την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διόγκωση της κοινωνικής βίας. Και αυτή η άσχετη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό.

Αφορμή απετέλεσε η καταληκτική ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα παραδοσιακά επιχειρήματα της Αριστεράς ενάντια στη «ρητορική του μίσους» (με μερίδα της μάλιστα να ζητά και την ποινικοποίησή της) και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί, μήπως με δηλώσεις σαν αυτές του Στάθη Παναγούλη προ καιρού, ή τους χαρακτηρισμούς στελεχών του περί «προδοτών και δωσιλόγων», δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έκρηξη κοινωνικής βίας μέσω της ρητορικής του αυτής.

«Ο κος Βορίδης διαδέχθηκε τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής στην ηγεσία της Νεολαίας της ΕΠΕΝ κατ’ εντολήν του Γ. Παπαδόπουλου. Μπορεί να τα λέει “τσεκουράτα”, αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» απάντησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Είναι προς αξιολόγηση, πως εκείνο που απαντάτε στο τι κάνετε σήμερα κάθε μέρα, είναι το τι έκανα εγώ πριν από 30 χρόνια» ανταπάντησε ο Μάκης Βορίδης. «Εγώ λέω πως δεν τον ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Έχω εκλεγεί τέσσερις φορές βουλευτής και έχω αξιολογηθεί και κριθεί. Εγώ έχω ζήσει περιστατικά βίας και έχω γίνει μέρος τους και γι’ αυτό τα απεχθάνομαι σφοδρώς. Θέλω να μπορώ να συνομιλώ με τον συνάδελφο που δηλώνει αναρχικός, αρκεί κι εκείνος να σέβεται τους κανόνες του πολιτικού διαλόγου» κατέληξε ο κος Βορίδης.

«Αν ήταν έτσι κε Βορίδη και εκφράζατε λόγω της ιστορικής σας συμμετοχής σε τέτοιες πράξεις την απέχθειά σας γι’ αυτές, όταν μιλάγατε για ιδεολογίες μίσους, έπρεπε να κοιτάγατε προς τα άδεια έδρανα της Χρυσής Αυγής και όχι προς την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πως αγωνίζεται με ειρηνικά μέτρα. Και έχουμε πει πως οι τακτικές της βίας έχουν ηττηθεί και καλούμε σε ειρηνικούς πολιτικούς αγώνες» ανταπάντησε ο κος Παπαδημούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απέρριψε ο Στουρνάρας τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες -“Αυξήσαμε τους φόρους για να γλιτώσουμε μισθούς και συντάξεις”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε