Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αντί να τις αυξήσουν, μειώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών!

Αντί να τις αυξήσουν, μειώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2012 | 18:13
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2012 | 18:06

Την ώρα που οι Ελληνες αδυνατούν να πληρώσουν για τα αναγκαία, το υπουργείο οικονομικών -κατόπιν απαιτήσεων της τρόικας- όχι μόνο δεν τους βοηθά, αλλά τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, μειώνοντας τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών θα μπορούν πλέον να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως και σε 24 δόσεις αντί για έως 60 δόσεις που προέβλεπε αυτή που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Παράλληλα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ ενώ πλαφόν 75.000 ευρώ τίθεται για τις οφειλές των νομικών προσώπων (επιχειρήσεων). Σύμφωνα με την τροπολογία στην νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.

Σημειώνεται ότι οι δόσεις καταβολής των χρεών μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 24 αν αποδειχθεί αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το χρέος του στη διάρκεια των δύο ετών. Επίσης διευκρινίζεται ότι θα παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών ακόμη και αν αυτοί υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται στην περίπτωση μη εξόφλησης των δόσεων.

Οι αλλαγές στους όρους της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα γίνονται ύστερα και από τις απαιτήσεις της Τρόικας η οποία στο δεκασέλιδο υπόμνημά της με τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητούσε την απόσυρσή της.

Διαβάστε
Μειώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο