Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απαιτούν σκληρά μέτρα οι Βρυξέλλες για να μας δώσουν επιπλέον βοήθεια

Απαιτούν σκληρά μέτρα οι Βρυξέλλες για να μας δώσουν επιπλέον βοήθεια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2011 | 23:52
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2011 | 22:49

Η συνεδρίαση του Eurogroup θεωρείται μία από τις πλέον κρίσιμες καθώς διεξάγεται στη σκιά του σιδεροδέσμιου Στρος Καν.

Την πορεία του ελληνικού μνημονίου εξετάζουν από το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προκειμένου να ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά χωρίς να αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα.

Η συνεδρίαση του Eurogroup θεωρείται μία από τις πλέον κρίσιμες καθώς διεξάγεται στη σκιά του σιδεροδέσμιου Στρος Καν, αν και οι περισσότεροι από τους υπουργούς απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός και αρκέστηγκε να σημειώσει ότι υπάρχει ακόμα το τεκμήριο της αθωότητας.

Πέρα από αυτό το γεγονός στις Βρυξέλλες πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες συνδέουν την οποιαδήποτε βοήθεια με τη λήψη επιπλέον μέτρων από πλευράς Ελλάδας. Μάλιστα, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, όπως μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομικά προγράμματα και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα και εν συνεχεία θα παρθεί η όποια απόφαση για βοήθεια. Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ελλάδα προς το παρόν δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Αυστηρότατη προειδοποίηση απηύθυνε και ο Όλι Ρεν ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Κομισιόν για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι "δηλώνω ρητά και καθαρά: Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Είναι πλάνη να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων" σημείωσε ο επίτροπος.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν συζητείται το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αν και η Γερμανία δεν προτίθεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις εάν δεν λάβει το πόρισμα της τρόικας. Μάλιστα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών της συγκεκριμένης χώρας άφησε να εννοηθεί ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου θα αποφασιστεί μετά το πέρας του ελέγχου.

Πάντως, τα αγκαθιά της διαπραγμάτευσης παραμένουν και είναι:

- Το αίτημα για εγγυήσεις επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου έναντι των εσόδων των αποκρατικοποιήσεων.

- Ο ταχύτερος ρυθμός αποκρατικοποιήσεων

- Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή σε ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ

- Το ύψος των πρόσθετων μέτρων για το το 2011


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook