Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Απάντηση Παπακωνσταντίνου στις δυσοίωνες προβλέψεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το 2010 είναι χρονιά γεμάτη προκλήσεις κατά την οποία η ελληνική οικογένεια θα βγει πιο ενισχυμένη.

Με αυτή την φράση απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στις νέες δηλώσεις Αλμούνια αλλά και σε δημοσιεύματα του ξένου οικονομικού Τύπου.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα κλείσει στο 12,7% επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑΙΜΣ ΚΑΙ ΑΛΜΟΥΝΙΑ

Την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο της ΕΕ η οποία μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε περιπέτειες περιγράφουν οι Τάϊμς της Νέας Υόρκης.

“Μέρα με την ημέρα μεγαλώνουν οι φόβοι οτι η Ελλάδα ή κάποια άλλη αδύναμη χώρα δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις οδηγώντας τις πιο πλούσιες χώρες να σπέυσουν να τις διασώσουν,” γραφει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται ως συνέχεια των νέων σκληρών δηλώσεων του Χοακίν Αλμούνια ο οποίος είπε πως οι αγορές έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους για τα χρέη ορισμένων χωρών, όπως η Ελλάδα. 

  Μιλώντας σε ισπανικό ραδιόφωνο ο Αλμούνια δήλωσε ότι οι επενδυτές δεν θα συνεχίσουν το δανεισμό αν οι κυβερνήσεις των χωρών όπως η Ελλάδα, δεν λάβουν μέτρα μείωσης του χρέους.

Για άλλη μία φορά καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής οικονομίας ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, ο οποίος τάχθηκε κατά της ενδεχόμενης ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “θα επόρόκειτο για εσφαλμένη αλληλεγγύη”. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείο, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο ή εάν το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, ο αξιωματούχους του ΔΝΤ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να λύσει από μόνη της τα όποια δημοσιονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημιουργήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς για τη στήριξη των χωρών που έρχονται στη θέση της Ελλάδος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε