Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 10 Αθήνα Αναλυτικά

Από 16 ως 52 δισεκατομμύρια ευρώ οι ανάγκες των ισπανικών τραπεζών σε κεφάλαια

Από 16 ως 52 δισεκατομμύρια ευρώ οι ανάγκες των ισπανικών τραπεζών σε κεφάλαια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.06.2012 | 19:59
Πρώτη δημοσίευση: 21.06.2012 | 19:58

Οι δύο εταιρείες λογιστικού ελέγχου οι οποίες πραγματοποίησαν την αποτίμηση των αναγκών των ισπανικών τραπεζών σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίησή τους ανακοίνωσαν σήμερα ότι αυτές ανέρχονται "από 16 ως 62 δισεκατομμύρια ευρώ"--με το δεύτερο ποσό να απαιτείται "στη χειρότερη των περιπτώσεων".

 Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός λογιστικός οίκος Oliver Wyman ανέφερε ότι θα υπάρξει ανάγκη για ένα ποσό "μεταξύ 16-25 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εφαρμογή του βασικού σχεδίου" και ένα ποσό "από 51 ως 62 δισ. ευρώ εάν προκύψει ένα πιο 'σκληρό' σενάριο".

   Απ' την πλευρά του, ο γερμανικός οίκος Roland Berger αποτίμησε "μεταξύ 25,6 και 51,8 δισ. ευρώ" το ποσό, που θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες για να ανακεφαλαιοποιηθούν, "αναλόγως των εξελίξεων".

   Τις υπηρεσίες των δύο εταιρειών λογιστικού ελέγχου ζήτησε η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας και τα πορίσματά τους θα χρησιμεύσουν ως βάση για το αίτημα, που αναμένεται να υποβάλει η ισπανική κυβέρνηση στην ΕΕ για την χορήγηση δανείου προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζές της.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook