Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Από 1η Οκτωβρίου στο ΙΚΑ το «προβληματικό» επικουρικό της ΕΥΔΑΠ

Από 1η Οκτωβρίου στο ΙΚΑ το «προβληματικό» επικουρικό της ΕΥΔΑΠ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.08.2011 | 21:54
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2011 | 21:54

Το ελλειμματικό ταμείο της ΕΥΔΑΠ γίνεται ένα με το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ όπως ορίζει εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη.

ωΗ συγχώνευση του ΤΕΑΠ-ΕΥΔΑΠ του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΕΤΕΑΜ κρίθηκε αναγκαία, εφόσον διαπιστώθηκε, ότι ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός τομέας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του.

Με το νέο καθεστώς οι ασφαλισμένοι του συγχωνευόμενου Τομέα καθίστανται ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑΜ και ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στον προηγούμενο Τομέα, καθώς και ο χρόνος που έχει αναγνωριστεί και εξαγορασθεί ή προσμετρηθεί από προϋπηρεσία θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί στην ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ.

Αντίστοιχα και όσοι ήταν συνταξιούχοι του συγχωνευόμενου Τομέα μέχρι την ημερομηνία της συγχώνευσης, καθίστανται συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ.
Το ύψος των συντάξεων που θα καταβάλλονται από το ΕΤΕΑΜ στους ήδη συνταξιούχους του Τομέα, καθώς και στους ασφαλισμένους του που θα καταστούν συνταξιούχοι μετά την ημερομηνία της συγχώνευσης, θα καθορισθούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας, μετά από ειδική οικονομική μελέτη και γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΜ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο