Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Από 1η Οκτωβρίου στο ΙΚΑ το «προβληματικό» επικουρικό της ΕΥΔΑΠ

Το ελλειμματικό ταμείο της ΕΥΔΑΠ γίνεται ένα με το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ όπως ορίζει εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη.

ωΗ συγχώνευση του ΤΕΑΠ-ΕΥΔΑΠ του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΕΤΕΑΜ κρίθηκε αναγκαία, εφόσον διαπιστώθηκε, ότι ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός τομέας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του.

Με το νέο καθεστώς οι ασφαλισμένοι του συγχωνευόμενου Τομέα καθίστανται ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑΜ και ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στον προηγούμενο Τομέα, καθώς και ο χρόνος που έχει αναγνωριστεί και εξαγορασθεί ή προσμετρηθεί από προϋπηρεσία θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί στην ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ.

Αντίστοιχα και όσοι ήταν συνταξιούχοι του συγχωνευόμενου Τομέα μέχρι την ημερομηνία της συγχώνευσης, καθίστανται συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ.
Το ύψος των συντάξεων που θα καταβάλλονται από το ΕΤΕΑΜ στους ήδη συνταξιούχους του Τομέα, καθώς και στους ασφαλισμένους του που θα καταστούν συνταξιούχοι μετά την ημερομηνία της συγχώνευσης, θα καθορισθούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας, μετά από ειδική οικονομική μελέτη και γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΜ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε