Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Από Τετάρτη 9 Μαΐου οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι θα τις υποβάλουν υποχρεωτικά μέσω internet

Από Τετάρτη 9 Μαΐου οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι θα τις υποβάλουν υποχρεωτικά μέσω internet

Οκτώμισι εκατομμύρια Έλληνες μπαίνουν και πάλι στη διαδικασία της υποβολής φορολογικής δήλωσης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ήδη χιλιάδες νέου τύπου έντυπα έχουν ταχυδρομηθεί προς τους φορολογούμενους με εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ και συνταξιούχους που έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν χειρόγραφα, με τον παλιό δηλαδή τρόπο τη δήλωσή τους στην εφορία.
Παράλληλα αποστέλλονται και 325.000 συστημένες επιστολές με κλειδαρίθμους του Τaxisnet σε ισάριθμους φορολογούμενους που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί στην υπηρεσία.
Στην επιστολή, θα αναγράφονται το username, ο κωδικός, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω internet.
Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν αν η ΓΓΠΣ, τους έχει εκδώσει κωδικούς και κλειδάριθμο και αν θα λάβουν συστημένη επιστολή. Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) οι φορολογούμενοι πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους θα διαπιστώσουν αν θα λάβουν τον κλειδάριθμο ή αν θα πρέπει να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ. τους για να τον προμηθευτούν.
Στις 9 ΜαΪου την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Ιουνίου για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως ΑΦΜ και τρόπου υποβολής της δήλωσης.

Την ηλεκτρονική οδό για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να ακολουθήσουν υποχρεωτικά:

1.Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και οι υπόχρεοι των οποίων η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

2.Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε