Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Από εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις και οι όροι για την περαίωση μαμούθ

Θα εξαιρούνται μόνο οι εισηγμένες και οι ασφαλιστικές και δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Οι τελικές αποφάσεις για την περαίωση μαμούθ φορολογικών υποθέσεων από το 200 έως το 2009 θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα μετά από τις συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Κουσελάς μιλώντας στην ΕΤ3 μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κουσελάς δεν αποκάλυψε το ύψος των εσόδων που αναμένει να έχει η κυβέρνηση από την περαίωση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση θα προκύπτει από συγκεκριμένο αλγόριθμό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται απο 200 έως 400 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Κουσελάς στην περαίωση θα μπορούν να ενταχθούν με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέςσεις, καθώς και περιπτώσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια, χωρίς ακόμα να έχουν τελεσιδικήσει.

Μάλιστα, όπως είπε είναι ένας τρόπος η περαίωση για να δώσουν ένα τέλος σε αυτό τον λαβύρινθο, καθώς όπως είπε οι ανέλεγκτες χρήσεις ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Περαίωση, απελευθέρωση ή φοροαποφυγή
Αντιδράσεις των κομμάτων για την περαίωση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε