Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Από εβδομάδα τα μέτρα; Μετά το Eurogroup η ανακοίνωσή τους;

Από εβδομάδα τα μέτρα; Μετά το Eurogroup η ανακοίνωσή τους;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit τα μέτρα δεν θα ανακοινωθούν την Πέμπτη αλλά μετά τη Σύνοδο του Eurogroup  της 6ης Ιουνίου το οποίο και τυπικά θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο. Συνάντηση Παπανδρέου-Γιούνκερ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναβάλλει την αυριανή ανακοίνωση των μέτρων και να την μεταθέσει για την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα έχει την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συνάντηση των δυο ανδρών θα γίνει στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα, στο Λουξεμβούργο, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί η συμφωνία με την τρόικα.

Οπότε πιθανότατα η ανακοίνωση θα γίνει μετά τη συνάντηση αυτή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και ο τρόπος του νέου δανεισμού της χώρας, που ενδεχομένως να μην είναι μέσω νέου μνημονίου, αλλά μέσω επαναγοράς ομολόγων.

Την ίδια ώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός με τουλάχιστον 3 βουλευτές να εμφανίζονται αποφασισμένοι ή να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ή να δηλώσουν οτι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε οτι τις επόμενες ώρες αναμένεται να “κλείσει” το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αφού εξετάζονται ακόμη τεχνικά ζητήματα.

Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε πώς αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η διαδικασία έγκρισής του από τα κυβερνητικά όργανα και η ψήφισή του από τη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση για τα αναγραφέντα στο γερμανικό Τύπο περί αρνήσεως του ΔΝΤ να καταβάλει τη συμμετοχή του για την 5η δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μισθοί ντροπής χωρίς υπερωρίες με ”λαστιχένιο” ωράριο

Ο “Αρμαγεδών” των νέων μέτρων – Κόψιμο μισθών στον ιδιωτικό τομέα – Αυξήσεις φόρων παντού – Άγριο μαχαίρι στο δημόσιο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε