Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Από την 1η Ιουνίου η καταβολή εισφορών μέσω των τραπεζών

Από την 1η Ιουνίου η καταβολή εισφορών μέσω των τραπεζών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2012 | 22:47
Πρώτη δημοσίευση: 09.04.2012 | 22:38

Οι μήνες αυξάνονται πλέον σε 4, ενώ το ποσοστό της έκπτωσης θα ορίζεται ανάλογα με τα έσοδα του ΙΚΑ, από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας και τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Από την 1η Ιουνίου και όχι από την 1η Μαΐου, θα εφαρμοστεί τελικά η ταυτόχρονη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών αμοιβών και φόρων μέσω των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή, ενώ ο τρόπος καταβολής και απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών θα καθοριστεί από τον επόμενο υπουργό Εργασίας.

Ακόμη, με άλλες προσθήκες που προέκυψαν από τις παρατηρήσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής, αλλάζει η πρόβλεψη για έκπτωση 5% επί των ασφαλιστικών εισφορών για όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς στην καταβολή τους για τρεις συνεχόμενους μήνες και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Προβλέπεται επίσης, ότι σε περίπτωση ιδιοκτησίας ή εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων από ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρία, μόνο ο ένας από τους εταίρους υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ ενώ οι υπόλοιποι υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ εκτός αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Με άλλες ρυθμίσεις:

Δεν αναζητούνται οι εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όσων μέχρι την έναρξη της ισχύος του νέου νόμου, ασφαλίστηκαν στον ΟΓΑ αφού έτυχαν εξαίρεσης από την ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ.

Εξακολουθούν να ασκούνται από τον ΟΑΕΔ και μετά τις 30/6/2012, οι αρμοδιότητες που είναι σχετικές με την απασχόληση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Οι μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές είναι απαιτητές στο τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εισπράττονται μέσα στο επόμενο ημερολογιακό τρίμηνο ενώ εξοφλούνται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο προς τους ιατρούς του ΙΚΑ αλλά και προς το υπόλοιπο, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 άνεργους
  2. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων
  3. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης για πρόσληψη 10.000 ανέργων
  4. ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε 10.000 ανέργους για νέο πρόγραμμα
  5. ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για 23.000 ανέργους ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για 23.000 ανέργους
  6. Κοινωνικός τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία Κοινωνικός τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook