Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Από το 2011 επιστρέφουμε στις αγορές ομολόγων

Η ύφεση θα υποχωρήσει έστω και ελαφρά και η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2011

σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Στόχος μας είναι να κλείσουμε το έτος με τριπλά καλά νέα: Μια προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, η οποία είναι πειστική και εντός των στόχων, μια προσπάθεια για διαρθρωτική μεταρρύθμιση, η οποία είναι πειστική και απόλυτα επιτυχής, και ένα ποσοστό ανάπτυξης καλύτερο του αναμενόμενου», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Αυτά τα τρία πιστεύω ότι θα αλλάξουν την αντίληψη, θα πείσουν αυτούς που δυσκολεύονται να πειστούν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο και θα κάνουν ευκολότερη κάποια στιγμή το 2011 την επιστροφή στις αγορές», συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε πάντως ότι οι προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους εξακολουθούν να εγκυμονούν κινδύνους, κυρίως όσον αφορά στις υπερβάσεις δαπανών στα νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει ακούραστα την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης χρέους, τονίζοντας: «Όπως συχνά έχω πει, η αναδιάρθρωση δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο τραπέζι. Αυτό στο οποίο εστιάζουμε είναι η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος».

Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης αποδίδουν και δεν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υποτιμούνται οι κίνδυνοι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε