Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Από το 2016 θα εφαρμοστεί ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Από το 2016 θα εφαρμοστεί ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Ο μελλοντικός ευρωπαϊκός φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν από το 2016, δήλωσε σήμερα στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

“Δεν θα περιελάμβανα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στον προϋπολογισμό πριν από το 2016”, σημείωσε ο Μίχαελ Σελ, διευθυντής του τμήματος φορολογίας στους κόλπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε πρόσφατη συνάντηση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο από το γραφείο ορκωτών λογιστών και την Ernst & Young.

Τον Ιούνιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ήδη προβλέψει ότι δεν θα έπρεπε να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο φόρος αυτός σε ευρωπαϊκό επίπεδο πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, το φθινόπωρο του 2013.

“Η Γερμανία έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσει το ζήτημα αυτό”, επέμεινε από την πλευρά του εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Σελ αντανακλούν μια προσωπική άποψη.

Η Γερμανία εύχεται εφεξής την εισαγωγή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ταυτοχρόνως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πράσινο φως” από 11 κράτη μέλη για την επιβολή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην ευρωζώνη

 

Έξι χώρες της ΕΕ θα εφαρμόσοουν το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε