Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αποδείξεις: η … χαρά των παντρεμένων – Χιλιάδες ευρώ η επιστροφή

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σε … εκδίκηση του πολίτη έχει μετατραπεί το μέτρο των αποδείξεων. Ειδικά οι σύζυγοι κερδίζουν μεγάλες επιστροφές και το κράτος… παίρνει διαζύγιο απ’ τα έσοδα.

Αφού έσβηναν και ξαναέγραφαν το μέτρο των αποδείξεων, αφού τρέλαναν το κόσμο με το ποιες αποδείξεις “περνάνε” και ποιες όχι… φαίνεται ότι δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες.

Δεν υπολόγισε κανείς τι θα συμβεί με το μπόνους για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από εκείνες που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο και τώρα και μόνο με τις δηλώσεις που ήδη έχουν εκκαθαριστεί οι απώλειες στα έσοδα έχουν φτάσει το 1 δισ.

Ειδικά στην περίπτωση των συζύγων η διάταξη που προβλέπει τον συνυπολογισμό των αποδείξεων αποδεικνύεται πραγματικό μπούμερανγκ.

Εάν για παράδειγμα η σύζυγος δεν εργάζεται, κοινώς δεν έχει έσοδα, και ο σύζυγος έχει έσοδα 40.000 ευρώ, κανείς δεν τους εμποδίζει να υποβάλουν αποδείξεις συνολικά 30.000 ευρώ (15.000 ανώτατο όριο κατ’ άτομο).

Ο σύζυγος με βάση το εισόδημά του θα έπρεπε να έχει προσκομίσει για το αφορολόγητό του αποδείξεις αξίας 9.600 ευρώ, προσκομίζοντας 30.000 και με μπόνους 10% για τις επιπλέον αποδείξεις θα πάρει επιστροφή λίγο πάνω από 2.000 ευρώ!

Το ίδιο (αν και με μικρότερη επιστροφή) συμβαίνει και με τα ζευγάρια που ο ένας από τους δύο έχει χαμηλό εισόδημα και χρειάζεται για το αφορολόγητο μικρό ποσό αποδείξεων.

Εάν ο ένας από τους δύο συζύγους χρειάζεται μόνο 6.000 ευρώ αποδείξεις και καταφέρει το ζευγάρι να συγκεντρώσει 30.000, τότε οι επιπλέον 9.000 μεταφέρονται στο σύζυγο και έτσι είτε παίρνουν επιστροφή ή μειώνεται κατά πολύ η φορολογία του δεύτερου από τους συζύγους.

Δεν ξέρουμε αν οι παντρεμένοι έχουν … ψυχή το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο φρόντισε να έχουν… επιστροφή!

Διαβάστε επίσης:
Μεγάλο φιάσκο με τις αποδείξεις – Τεράστιες οι επιστροφές από την εφορία!
Χειροπέδες σε όσους δηλώσουν λάθος αποδείξεις!
Κερδίστε φόρο αν δηλώσετε παραπάνω αποδείξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε