Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποφάσεις σοκ για τα επιδόματα και τον 14ο μισθό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των επιδομάτων και τις αποδείξεις. Τι κόβεται και τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο σενάρια. Το πρώτο αφορά την περικοπή του 14ου μισθού μαζί με μείωση στις αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών. Το δεύτερο σενάριο είναι να κοπούν όλα τα επιδόματα όπως αδείας, δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγέννων.
 
Σε ότι αφορά τις αποδείξεις φαίνεται πως το θέμα κλείδωσε και αυτό θα γίνεται βάσει κλίμακας.
 
Δηλαδή για όσους έχουν εισόδημα από:
 
6.000 έως 12.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 10%
από 12.001 και άνω αποδείξεις 30%
 
Παράδειγμα:
 
Για κάποιον που έχει εισόδημα 30.000 ευρώ χρειάζεται
 
6.000 – 12.000 το 10% δηλαδή 1.200 ευρώ
12.001 – 30.000 ευρώ το 30% δηλαδή 5.400 ευρώ
Σύνολο: 6.600 ευρώ
 
Αλλαγές φαίνεται πως υπάρχουν και στα τεκμήρια:
 
Αυτά θα είναι:
Πρώτη Κατοικία
Εξοχική Κατοικία
ΙΧ
Σκάφος – Πισίνες
Δίδακτρα σχολείων
Οικιακές βοηθοί.
 
Σε ότι αφορά τα τεκμήρια στα σπίτια αυτά θα υπολογίζονται πλέον στο 4%
 
Δηλαδή για κάποιον που έχει σπίτι αξίας 500.000 ευρώ τότε το ποσό είναι στις 20.000 ευρώ.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις. Μάλιστα ένας από τους λόγους της σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου είναι και η άφιξη το βράδυ του επιτρόπου Όλι Ρεν που από την  Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και  κυβερνητικά στελέχη.

Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι φήμες για στήριξη των Γερμανών με την αγορά κρατικών ομολόγων με αντάλλαγμα ή όρο να κοπεί τελικά ο 14ος μισθός.

Η Κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται αποφασισμένη να αποδείξει στους εταίρους ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της, πριν την άφιξη του του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν τη Δευτέρα.
Όλα αυτά καθώς θεωρούνται κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την ευρωπαϊκή στήριξη προς τη χώρα μας, στήριξη που μετά τα μέτρα θα μπορεί να ζητήσει ως “αντάλλαγμα” η Κυβέρνηση. 

Πολλά θα κριθούν όμως και από τις επίσημες επισκέψεις του έλληνα πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον ενώ αυτά που αναμένεται να μας ζητηθούν ως ανταλλάγματα φαίνεται πως αποφασίζονται χωρίς εμάς ειδικά εάν κρίνει κάποιος τη διάσκεψη κορυφής που έγινε για την ελληνική οικονομική κρίση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε