Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποφάσισαν “κλεφτοπόλεμο” στα μπλόκα οι μεταφορείς – Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις

,,

– Πρόεδρος Ιδιοκτητών: “Ο,τι είχαμε να χάσουμε το χάσαμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα”
–  Καταψήφισε το νομοσχέδιο ο Π. Καμμένος 
– Ανοιγοκλείνουν τα μπλόκα οι μεταφορείς με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται για ώρες οι οδηγοί
 

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη βουλή και ανακοίνωσε και αυτός ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο κ. Τζωρτζάτος επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα των μεταφορέων να τους δοθεί γραπτώς η προφορική δέσμευση του κ. Ρέππα για τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό, την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικό Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις.

Το μεσημέρι αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι μεταφορείς που ήταν συγκεντρωμένοι από χθες μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη κρατώντας για πολλές ώρες κλειστές την Β. Αμαλίας και την Β. Σοφίας.

Οι μεταφορείς επέστρεψαν στα μπλόκα και λένε οτι οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν παρά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές,

Νωρίτερα έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 23ο χιλιόμετρο αλλά μετά από μία ώρα περίπου άνοιξαν τον δρόμο και επανήλθε η κυκλοφορία στους δρόμους.

Το μεσημέρι πέταξαν οι μεταφορείς καφέδες στον διοικητή της Τροχαίας ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον Αγνωστο Στρατιώτη για να τους ζητήσει να απομακρύνουν τα φορτηγά από την Λεωφόρο Αμαλίας.

Ο διοικητής της Τροχαίας λουσμένος στους καφέδες ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο μετά τη μια αιφνιδίασαν για ακόμα μια φορά οι μεταφορείς τις αρχές και κατάφεραν μέσω της οδού Σταδίου να περάσουν με φορτηγά και να φτασσουν μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη!

Είχαν προηγηθεί ένταση και μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα όταν ομάδα μεταφορέων επιχείρησε και πάλι να ανέβει τα σκαλιά πίσω από τον Αγνωστο Στρατιώτη.
‘Ηταν επανάληψη του ίδιου σκηνικού όπως και χθες όταν και πάλι οι διαδηλωτές προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να ανέβουν στο περιστύλιο της Βουλής.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ΜΑΤ αλλά λίγο αργότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση ηρέμησε.

Ταυτόχρονα με τα επεισόδια οι ιδιοκτήτες φορτηγών έκαναν πράξη τις απειλές τους απέκλειαν δρόμους όπου υπήρχαν μπλόκα! 

Μέσα στη Βουλή έκπληξη έγινε από το βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος καταψήφισε επι της αρχής του το επίμαχο νομοσχέδιο!

Χθες βράδυ επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα, αφού οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων όρμηξαν αιφνιδιαστικά προς το κτίριο της Βουλής με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή.

Οι ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα άναψαν και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Νωρίτερα, είχαν στήσει ολόκληρο σκηνικό με γιγαντοοθόνη μπροστά στη Βουλή, για να βλέπουν στην τηλεόραση ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, πολλοί από εκείνους άναψαν κεριά και τότε μόνο ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα.

Οι δρόμοι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας παραμένουν κλειστοί από χθες το βράδυ ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να κλείσουν κι άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και καλό θα ήταν να αποφύγεται τις άσκοπες μετακινήσεις γύρω από το Σύνταγμα.

Χθες το απόγευμα, σημειώθηκαν επεισόδια την ώρα που έφτανε η πορεία των μεταφορέων στο Σύνταγμα μπροστά από το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να βρεθούν στο περιστύλιο.
 
Απωθήθηκαν όμως από τους αστυνομικούς και με την παρέμβαση των συνδικαλιστών τα πνεύματα ηρέμησαν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Θεσσαλονίκη: Οι επιπτώσεις από την αποχή των φορτηγατζήδων
Καταγγελίες για προπηλακισμούς στα μπλόκα
Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Ενισχύουν τα μπλόκα
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε