Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απογοητευμένος (ξανά) με την Ελλάδα ο Ρέσλερ

Καταντάει τουλάχιστον αστεία η εμμονή του Γερμανού αντικαγκελάριου με την Ελλάδα. Τώρα, δηλώνει απογοητευμένος γιατί δε δεχτήκαμε τη βοήθεια της Γερμανίας κατά της γραφειοκρατίας!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, μίλησε στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung για την «αποτυχία» της Αθήνας να δεχτεί τη βοήθεια της Γερμανίας για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντάς την «απογοητευτική».

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Αθήνα, επικεφαλής 70μελής αντιπροσωπείας, είχε υποσχεθεί να δώσει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση για να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προσελκύσει επενδύσεις ώστε η οικονομία της να ορθοποδήσει και να βελτιωθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους.

«Η βοήθεια πολύ λίγο έγινε αποδεκτή, πολλά έγιναν μάταια ως τώρα, είναι πολύ απογοητευτικό», δήλωσε ο Ρέσλερ στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung. Η εφημερίδα επικαλέστηκε μια έκθεση προόδου σχετικά με τη συμφωνία, η οποία φέρεται ότι αναφέρει: «Η εφαρμογή της προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά».

Οι εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν εμπόδια όπως μια σειρά διαδικασιών έγκρισης της δραστηριότητάς τους και ασάφειες σε ό,τι αφορά το ποιος ευθύνεται για ποιο πράγμα, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η συμφωνία «δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης βούλησης, το θεμελιώδες πρόβλημα είναι οι δομές», είπε ο Ρέσλερ στη Saarbrücker Zeitung. Πρόσθεσε ότι τον απογοητεύει το γεγονός ότι ορισμένες γερμανικές εταιρίες που είχαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

«Η ελληνική πλευρά είχε πει στην διάρκεια της επίσκεψής μου ότι θα έλυνε σύντομα τις παλαιές υποθέσεις. Δυστυχώς ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί σ’ αυτό», είπε ο Ρέσλερ και κάλεσε (!) την κυβέρνηση της Ελλάδα να κάνει ό,τι απαιτείται για να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη.

Η Αθήνα χρειάζεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη εκσυγχρονίζοντας την δημόσια διοίκηση, ανοίγοντας τις αγορές της και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο Ρέσλερ. «Μόνο όταν αυτά τα βήματα εφαρμοστούν με σοβαρότητα θα αυξηθεί η διάθεση για επενδύσεις», υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ναι, συζήτησα με τους Έλληνες την έξοδο από το ευρώ»

Γερμανία για Χρυσοχοΐδη: «Δεν ασχολούμαστε με ψύλλου πήδημα»

Κοιμάται και ξυπνάει ζητώντας επίτροπο στην Ελλάδα

Χρυσοχοϊδης: “Ο Ρέσλερ δεν ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις αλλά για να εισπράξει τα χρωστούμενα!”

Νέο χτύπημα Ρέσλερ κατά Χρυσοχοίδη : ”Πολύ φασαρία και κούφια λόγια”

Ο Ρέσλερ ψάχνει ψήφους και τα βάζει πάλι με την.. Ελλάδα

«Ο κ. Ρέσλερ δεν είναι καλή παρέα και τον απέφυγα»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε